Visie

De diepe motivatie van ons als trainers van het Mindfulness Centrum Kennemerland om mindfulness trainingen te geven, ligt in de overtuiging dat in feite elk mens er baat bij zal hebben om te leren ‘mindful’ te leven, met andere woorden: meer te leven vanuit vriendelijke aandacht en compassie voor zichzelf en voor anderen. Dit is wat we zoveel mogelijk mensen willen laten ervaren.

In het aanbod dat wij na de basistraining bieden, willen we deelnemers helpen deze manier van leven te onderhouden. Voor veel mensen zal het herkenbaar zijn: zonder dat we het ons bewust zijn verkeren we grote delen van ons leven in gedachten, in dagdromen, in gepieker, in zorgen die ons nergens mee verder helpen. Het kan eindeloze maalstromen van gedachten veroorzaken, die ons (te) veel energie kost, en onze stemming negatief beinvloeden.

Het automatisch geworden patroon om in gedachtenstromen te leven, zorgt ervoor dat we ofwel in het verleden ofwel in de toekomst leven en maar zelden in het hier-en-nu zijn. Door de training te volgen kan er een frisse bries door dat automatische patroon dat we hebben opgebouwd.