Het centrum

Mindfulness Centrum Kennemerland is een samenwerkingsverband in Haarlem tussen Maria van Balen, Kiki Nelissen-Kleipool, Titia Schram en Maryvonne Verkerke, vier ervaren trainers. Sinds 2008 bieden we vanuit het MCK mindfulnesstrainingen voor volwassenen uit Haarlem, Kennemerland en omstreken en sinds 1 januari 2015, met de komst van Maryvonne, ook voor kinderen en jongeren.

Wij organiseren zeker twee tot drie keer per jaar enkele basistrainingen voor volwassenen en trainingen voor kinderen t/m 18 jaar. Voor mensen die de basistraining hebben gevolgd hebben we een divers aanbod na de training, zoals stiltebijeenkomsten en stilteweekenden, compassietraining, meditatiebijeenkomsten, workshops of korte trainingen met een specifiek onderwerp (bij voorbeeld mindfulness in communicatie ). Daarnaast bieden we mindfulnesstraining voor mensen met specifieke klachten, zoals chronische ziekte of ADHD.
Ook willen we vanuit ons samenwerkingverband bekendheid en acceptatie van mindfulness in de samenleving bevorderen.

Alle vier hebben we, hoewel onze beroepsmatige achtergronden verschillen, de trainersopleiding gevolgd bij erkende opleidingsinstituten voor mindfulnesstrainers. We zijn allemaal gecertificeerd in de hoogste categorie bij de VMBN, de Vereniging voor Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen.