Introductietraining Mindfulness (4x)

Een 4-weekse mindfulnesstraining
Stressreductie door aandachttraining   

Wil je graag de basisvaardigheden leren van mindfulness? En de positieve effecten ervan ervaren? Deze 4-weekse training leert je de vaardigheden van het 8-weekse stressreductieprogramma, de Mindfulness Based Stress Reduction. Je krijgt meer aandacht en rust in je dag en leert anders omgaan met stress, angst, gedachten of pijn. Geschikt als kennismaking of voortraject van de 8-weekse mindfulnesstraining.

Stress is onlosmakelijk met het leven verbonden. Welk effect het op je heeft, hangt sterk samen met hoe je ermee om kunt gaan. Aandachttraining is een krachtige oefening om steeds opnieuw bewust aanwezig te zijn bij alles wat zich aandient in je leven. Door iedere dag wat tijd vrij te maken voor mindfulness, zorg je ervoor dat je geest in goede conditie blijft. 

Tijdens de 4-weekse mindfulnesstraining ga je aan de slag met de verschillende oefeningen uit het programma. Dit zijn o.a. eenvoudige yoga oefeningen en mindfulnessmeditatie, maar er zijn ook praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Daarnaast is er ook aandacht voor de theoretische achtergrond van mindfulness, ervaringen uitwisselen en het stellen van vragen.
Naast de wekelijkse bijeenkomst van 2 uur vraagt de training dagelijks ongeveer 30 tot 45 minuten van je tijd. Dan oefen je thuis met de oefenaudio die je ontvangt en werk je soms aan praktische opdrachten. Zo kun je mindfulness integreren in je dagelijks leven en bezigheden. Aandachttraining is geen gespreksgroep of therapie en ervaring of kennis is niet nodig voor deelname. Je oefent binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden.

Dag en tijdstip
Woensdag van 19.30-21.30 uur. De startdatum is in overleg, maar in principe op 1 augustus. Individueel kun je starten wanneer je dit wilt.

Kosten 
Voor de training voor volwassenen geldt een tariefsysteem naar inkomen. Voor de bepaling van de tarieven A, B en C geldt ga je uit van het totale (gezins)inkomen inclusief neveninkomsten en bijverdiensten:

  • Tarief A € 175,00 → tot € 16.000 bruto per jaar
  • Tarief B € 195,00 → tussen € 16.000 en € 29.000 bruto
  • Tarief C € 205,00 → boven € 29.000 bruto per jaar

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij mindfulnesstrainer Maryvonne Verkerke via info@mindfulnesskennemerland.nl of telefonisch 06-30773972. Hierna word je uitgenodigd voor een telefonisch intakegesprek.

De groep
De trainingsgroep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 7 deelnemers.

Begeleiding
Maryvonne Verkerke is gecertificeerd Mindfulnesstrainer voor volwassenen (MBSR), kinderen en jongeren (Methode Eline Snel), Mindful Parenting Trainer (Methode Eline Snel) en Compassietrainer (MBCL).

Tijdstip en Data

1 augustus 2018
8 augustus 2018
22 augustus 2018
29 augustus 2018

Locatie

Mindful Studio Haarlem, Marsmanplein 116c (gratis parkeren).

Klik hier om aan te melden

Naam
Straat
Postcode
Plaats
Telefoonnummer
E-mail*
Belangstelling voor
Startdatum activiteit
Bericht