Mindfulness voor kinderen en jongeren

Individuele begeleiding ››

Mindfulnesstraining 5 t/m 18 jaar  
Kun jij jezelf tot rust brengen als je last hebt van somberheid, piekergedachten, concentratieproblemen, stress of angst? Mindfulness helpt. Je leert door te oefenen om te vertrbouwen op je binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat je denkt, voelt of ervaart. Zo kun je beter omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn.

Methode Eline Snel (‘Aandacht werkt!’) is de evidence based mindfulnessmethode voor kinderen en jongeren. Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen en anders met stemmingen en impulsen om te gaan. Het leert ze ook weerbaarder worden en op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf èn anderen. En dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Wetenschappelijk effecten

Concentratie neemt toe ♥  Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen ♥  Angst en depressieve klachten nemen af ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf en anderen nemen toe ♥ Meer vertrouwen ♥  Minder reactief gedrag op stress of gedrag van anderen.

Trainingsdata

5-7 jaar Individueel of 
op aanvraag
8-weekse Mindfulnesstraining
Haarlem, Vlietsorgstraat 15
8-12 jaar maandag
16.00-16.50
8-weekse Mindfulnesstraining
Haarlem, Vlietsorgstraat 15
Trainingsdata
13-18 jaar vrijdag
16.30-17.30
8-weekse Mindfulnesstraining
Haarlem, Vlietsorgstraat 15
Trainingsdata

Kosten
Inbegrepen is het intakegesprek, trainingsmateriaal, telefonisch advies en mailwisseling tijdens de trainingsperiode. Het boek van Eline Snel met CD voor kinderen van 5 t/m 11 jaar en hun ouders ‘Stilzitten als een kikker’ of ‘Ruimte geven en dichtbij zijn’ voor kinderen van 12 t/m 18 jaar moet door ouders zelf worden aangeschaft (€ 17,99) of geleend bij de bibliotheek. De tarieven zijn inclusief BTW.

5-7 jaar 8-weekse training € 300,00
8-13 jaar 8-weekse training € 310,00
14-18 jaar 8-weekse training € 330,00

Proefles
Een keer individueel een les volgen kan altijd in overleg. Een proefles volgen kan alleen bij een lopende training. Anders is een keer meedoen met het wekelijkse Mindful Familie een proefmogelijkheid.

Onderzoek
Op dit moment wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de methode bij het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.

digistempel-Maryvonne-Verkerke (1)Mindfulnesstrainer
Maryvonne Verkerke, 06-30773972.
Gecertificeerd mindfulnesstrainer voor kinderen, jongeren en ouders.

Aanmelden of meer informatie