Aanbod

Wij hebben er als trainers bewust voor gekozen om het aanbod zo breed mogelijk toegankelijk te maken.

Voor jong en oud
Zo zijn er trainingen voor verschillende leeftijdsgroepen. De opzet van deze trainingen verschilt van de trainingen voor volwassenen en is speciaal ontwikkeld voor deze leeftijdsgroepen:

  • De basistraining Mindfulness is voor volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Voor de jeugd zijn er trainingen voor verschillende leeftijdsgroepen: 5 t/m 8 jaar, 8 t/m 11 jaar en 15 t/m 18 jaar

Beginnend
De basistraining voor volwassenen wordt ook wel de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) genoemd. Deze training is voor iedereen geschikt. Als je last hebt van bepaalde klachten, zoals een chronische ziekte of een ziekte met veel pijn of leed, is er een basistraining die hierop is ingesteld.
Daarnaast is er een training die wat afwijkt van de basisvorm van de mindfulness training, zoals de mindfulness training voor ADHD.

Verdiepend
Wanneer je de mindfulness training hebt gevolgd, kan er in de loop van de tijd de behoefte ontstaan om bepaalde dimensies van het beoefenen extra aandacht te geven. Er zijn trainingen die hier speciaal voor zijn ontwikkeld:

  • Leven met compassie
  • Interpersoonlijke Mindfulness Training (mindfulness in de communicatie)

Als je hebt gemerkt dat mindfulnessbeoefening voor een langere tijd in stilte je goed doet, bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan retraite voor mensen die kampen met een chronische of ernstige ziekte. Ook kun je deelnemen aan stiltebijeenkomsten. Deze duren meestal een dagdeel.

Ondersteuning
In de praktijk van het dagelijks leven valt het niet mee om de beoefening van mindfulness levend te houden. Het gezamenlijk oefenen kan je weer opnieuw inspireren en ondersteunen in de beoefening. Wij bieden als centrum daarom wekelijks de gelegenheid om in rust te kunnen oefenen. De meditatie bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door de trainers van het Mindfulness Centrum Kennemerland.

Workshops
Door het jaar heen worden er door de trainers verschillende workshops georganiseerd met een specifiek thema, verdiepend of als introductie op een bepaalde training.